Město Most, hotel Cascade v popředí. Foto: e-deniky.cz
Výlety

Most - Most je město, které mnozí přehlížejí, ale skrývá několik zajímavých míst, která rozhodně stojí za návštěvu. Pokud máte volný den a chcete ho strávit v tomto severočeském městě, zde je tip na ideální itinerář. Postupně přineseme nápady, jak strávit den, ve všech větších městech, kde působí naše on-line deníky.

Ráno: Procházka kolem jezera Most

Začněte svůj den u jezera Most, které je jedním z největších uměle vytvořených jezer v Česku. Původně zde stál starý Most, který byl kvůli těžbě uhlí srovnán se zemí. Nyní je zde krásné jezero obklopené cyklostezkou, kde můžete absolvovat příjemnou ranní procházku, projet se na kole nebo si užít výhled na okolí. V létě jezero nabízí možnost koupání a vodních sportů. U stánků si můžete dát kávu nebo třeba burger.

Dopoledne: Zámek Jezeří

Po krátké procházce se vydejte na zámek Jezeří, který je jedním z nejvýznamnějších historických objektů v okolí. Zámek, stojící na úpatí Krušných hor, má fascinující historii, zejména spojenou s rodem Lobkowiczů. Interiéry zámku jsou částečně zrekonstruované. Kromě zámku si můžete užít nádherný výhled na krajinu a bývalé povrchové doly. Zámek je v říjnu otevřená během víkendů.

Oběd: restaurace El Torro

Po prohlídce zámku si dejte oběd na okraji Mostu v restauraci El Torro. Restaurace je vyhlášená, ať už svými hotovkami, se kterými se vejdete do dvoustovky, ale i svým výběrem na kartě a příjemnou atmosférou.

Odpoledne: Kostel Nanebevzetí Panny Marie

Po obědě je čas na návštěvu jedné z nejvýznamnějších památek Mostu – Kostel Nanebevzetí Panny Marie. Tento gotický kostel je zajímavý nejen svou architekturou, ale i svou neobyčejnou historií. V roce 1975 byl kostel přesunut o více než 800 metrů kvůli těžbě uhlí. Tento unikátní inženýrský výkon je dodnes obdivován. Kostel je otevřen pro návštěvníky v říjnu od středy do neděle. Přesun kostela je zapsán do zlaté knihy Guinessových rekordů tisíciletí jako nejtěžší předmět přepravovaný po kolejích, protože jeho celková váha činila 12 tisíc tun. 

Kultura a relaxace: Divadlo a park Šibeník a Střed

Pokud máte rádi kulturu, zvažte návštěvu Městského divadla v Mostě. Toto moderní divadlo nabízí pestrou paletu představení. Alternativou k divadlu je relaxace v největším mosteckém parku Šibeník nebo v nově otevřeném parku Střed. Oba dva jsou prakticky uprostřed města. V parku Střed můžete zavítat do příjemné kavárny.

Večer: Hněvín a večeře

Pokud máte ještě energii, vydejte se na krátký výlet k mostecké dominantě, hradu Hněvín. Od hradu je nádherný výhled na Most a okolí. Pro večeři doporučujeme restauraci v hotelu Cascade, kde se můžete také ubytovat.

Nocleh: Hotel Cascade

Pro přenocování v Mostě je ideálním místem hotel Cascade, který se nachází v centru města. Nabízí moderní a pohodlné ubytování, skvělou snídani a vynikající dostupnost ke všem klíčovým místům, která jste během dne navštívili. Hotel má navíc saunu a wellness centrum, což je ideální po náročném dni plném aktivit.

Po probuzení

Pokud nebudete chtít Most ještě opouštět, můžete druhý den zavítat třeba na místní Aquadrom, zasportovat si na in-line dráze na hipodromu nebo se můžete podívat k dalším mosteckým jezerům: Benedikt a Matylda. U obou najdete i dětská hřiště pro své ratolesti. 

Most sice není turistickým střediskem, ale jeho zajímavá místa a okolní příroda rozhodně stojí za pozornost. S tímto itinerářem si užijete den plný zajímavostí, historie a krásných výhledů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru