OBRAZEM: Rumburk se pyšní opraveným letním stadionem, dorazila i místní olympionička
Rumburská rodačka a účastnice letních olympijských her z roku 2016 v chůzi Anežka Drahotová má sice nabitý program, ale akci v rodném městě si nemohla nechat ujít. Foto: Ústecký kraj
Děčín

Rumburk - Po devíti měsících oprav rumburského sportovního stadionu se zde tento týden konalo jeho slavnostní otevření, kterého se zúčastnila kromě stovek dětí také místní rodačka a účastnice olympiády v Riu, chodkyně Anežka Drahotová.

Pozvání přijala také držitelka 40 let starého halového rekordu ve vrhu koulí Helena Fibingerová. Ta obdivovala společně s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem a starostou Rumburku Jaroslavem Sykáčkem zrekonstruovaný areál. „Přeji všem malým i velkým sportovcům, aby tento nádherný letní stadion využili co nejvíce, a třeba na tomto ovále zanedlouho vyroste další sportovní naděje, jakou kdysi byla Anežka Drahotová,“ připomněl při přestřihávání pásky hejtman Bubeníček.

Sportovci na stadionu najdou nejen moderní běžeckou dráhu, ale i sektory pro vrh koulí, kladivem nebo skokanské disciplíny. Po celý den se zde v rámci projektu Atletika pro děti konaly závody mateřských a základních škol v různých disciplínách. Naopak nejstarším sportovcem na dráze byl osmdesátiletý Antonín Koutný, jenž dostal od hejtmana a starosty věcné dary.

Foto

01
Na novém povrchu se konaly první závody dětí a mládeže.

 

02
Letní stadion v Rumburku byl slavnostně otevřen.

 

03
Nezávodilo se pouze v běhu, ale také například ve skoku do výšky. 

 

05
Slavnostně přestřihl pásku starosta Rumburku Jaroslav Sykáček (druhý zleva), Helena Fibingerová, Antonín Koutný, Anežka Drahotová a Oldřich Bubeníček. 

 

06
Legenda rumburské atletiky Antonín Koutný ve svých 80 letech stále aktivně sportuje. I proto dostal od hejtmana Bubeníčka věcné dary za vzornou reprezentaci.

 

07
Bývalá koulařka a bronzová medailistka z olympiády z roku 1973 Helena Fibingerová dorazila na rumburský stadion.

 

08
Na závěr si s dětmi zaběhla jedno kolečko i juniorská světová šampionka 2014 a mistryně ČR v chůzi Anežka Drahotová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru