OBRAZEM: To je síla! Hygienici uzavřeli mobilní stánek Asijské bistro v Rumburku
Nečistý nechlazený box na potraviny uložený na chodníku. Foto: KHS Ústí nad Labem
Děčín

Rumburk - Krajská hygienická stanice provedla v tomto týdnu kontrolu v provozovně „Mobilní stánek Asijské bistro, Lužické nám., Rumburk, jejímž provozovatelem je Thi Sáu Le. Jedná se o provozovnu – mobilní stánek, kde jsou připravovány asijské pokrmy.

Při kontrole bylo zjištěno, že stánek není konstruován a vybaven tak, aby vyhovoval požadavkům platné legislativy. Bylo zjištěno ohrožení zdraví konzumentů podávaných pokrmů z důvodu závažného rizika kontaminace připravovaných a podávaných pokrmů, neboť ve stánku nebyl zajištěn přívod vody, vybavení bylo nedostatečné, chybělo chladící zařízení, zařízení pro udržování osobní a provozní hygieny, dostatek odkládacích a manipulačních ploch. Byly zjištěny závady v osobní a provozní hygieně, znečištěné a špinavé náčiní, nádobí, nádoby a polystyrenový box na uložení potravin. Potraviny a pokrmy byly skladovány při nevhodných teplotách.

Na místě bylo předáno Potvrzení o ústním vyhlášení rozhodnutí o uzavření provozovny. Dne 27. června 2017 bylo vydáno rozhodnutí o uzavření provozovny.

Za zjištěné nedostatky byla uložena sankce. Informovala o tom Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem.

Foto

2906s2

2906s3

2906s4

Foto: KHS Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru