Děčínsko/Česká Kamenice - Policisté pátrali po mladém muži, kterého nalezli zraněného jeho blízcí, ale on se dal následně na útěk. Policisté okamžitě začali po zraněném mladíkovi v okolí České Kamenice na Děčínsku pátrat. Mladý muž byl nalezen kousek od jeho bydliště a to za necelé dvě hodiny od začátku pátrání. Muž ležel na kolejišti, kdy se zrovna blížil jedoucí vlak, který naštěstí strojvedoucí zastavil těsně před ležící osobou. Muž byl následně převezen do nemocnice.

Policisté ve středu dvanáctého července 2017 od půl čtvrté odpoledne pátrali po mladém muži z Českokamenicka. Mladík se rozhodl pro dobrovolný odchod ze života a přivodil si zranění. Když jej nalezli rodinní příslušníci, zraněný mladík utekl. Přivolaní záchranáři vyrozuměli policisty, kteří po něm okamžitě začali pátrat na různých místech. Do pátrací akce se zapojili kolegové z Benešova nad Ploučnicí, České Kamenice, Děčína a psovod se služebním psem. Zoufalého muže našli o hodinu a půl později v kolejišti nedaleko místa jeho bydliště. Díky skvělé spolupráci policistů, záchranářů a strojvedoucího, který muže včas zahlédl a vlak zabrzdil, se podařilo zachránit lidský život. Zraněný mladík byl převezen do nemocnice k dalšímu ošetření a posléze předán odborníkům, kteří se mu budou i nadále věnovat.

Každý z nás se může se vlivem různých životních okolností setkat s myšlenkami na dobrovolný odchod ze života. Když taková chvíle nastane, člověk by v sobě měl začít hledat a nacházet důvody a cesty, proč zůstat … najít v sobě odvahu vyměnit myšlenku o konci za jinou, lepší, světlejší. Hledejme v sobě sílu, která nám zabrání v odchodu na smrt. Někdy tou brzdou může být potomek, který je odkázán na naši péči a po našem odchodu by utržil velkou bolestnou ztrátu. Někdy jí může být rodina, ve které jsme vyrůstali, kolegové v práci, přátelé, vnitřní síla, nová schopnost, nová dovednost, které čekají, až je v sobě odhalíme. Uvědomme si, že právě naše zkušenost, kterou jsme získali, když jsme tím prošli a zůstali, může pomoci někomu dalšímu, který právě v tuhle chvíli čelí tomu samému …. Buďme příkladem jeden druhému a najděme cestu, která nás vrátí do plnohodnotného života. K dispozici máme odborníky, terapeuty, krizové interventy, linky důvěry, lékaře, internetovou pomoc v krizi. Stačí jen odvrátit pozornost jiným směrem a hledat cestu, která nám pomůže získat lepší pocit …

Kontakty na některé z nich naleznete níže (proklikem se dostanete na stránky uvedených poskytovatelů pomoci v krizi):

Modrá linka
Seznam specializovaných linek
Anonymní linka pomoci v krizi/PČR
Psychologická pomoc na Děčínsku
Spirála
Linka seniorů - tel.: 800 200 007
Senior linka - tel.: 800 157 157
DONA - linka pro oběti domácího násilí - tel.: 251 511 313
Linka bezpeční ( pro děti ) - zdarma - tel.: 116 111
Rodičovská linka - tel.: 840 111 234, 606 021 021
SOS centrum - krizová pomoc - Diakonie

Děčín 14. července 2017

nprap. Petra Trypesová
Oddělení tisku a prevence Děčín

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru