Všeobecná zdravotní pojišťovna dohodla zajištění zdravotní péče ve Šluknovském výběžku
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Rumburk - Všeobecná zdravotní pojišťovna se dohodla se zástupci Krajské zdravotní a.s. na způsobu zajištění zdravotních služeb pro své pojištěnce v oblasti Šluknovského výběžku.

Uvedená dohoda řeší postup komplexního zajištění zdravotních služeb, stabilizaci a zlepšování dostupnosti zdravotní péče v celém regionu Šluknovského výběžku i ve vazbě na mimořádnou situaci v Lužické nemocnici.

S podrobnostmi dohodnutého řešení seznámí společně zástupci VZP a Krajské zdravotní a.s. ministra zdravotnictví na jednání ve středu 24. 7. 2019. Zástupci Krajské zdravotní a.s. téhož dne seznámí s podrobnostmi radu Ústeckého kraje.

„Bez ohledu na současnou situaci ve Šluknovském výběžku VZP intenzivně koncepčně řeší dostupnost a kvalitu zdravotní péče pro své klienty ve všech hůře dostupných lokalitách ČR,“ řekl náměstek ředitele VZP pro zdravotní péči David Šmehlík. „Prioritou je vyrovnávání regionálních rozdílů v dostupnosti péče tak, aby klienti VZP i v těchto oblastech měli stejně dostupnou a kvalitní péči jako například klienti žijící ve velkých městech,“ doplnil. Právě pro hůře dostupné oblasti vytvořila VZP například speciální úhradový mechanismus, který má zvýšit jejich atraktivitu pro poskytovatele zdravotních služeb.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru