Zapomněla nahlásit změny, neoprávněně si tak přišla na skoro 120 tisíc
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Žadatelka o příspěvky hmotné nouze čelí od 22. července letošního roku sdělení podezření ze spáchání přečinu podvodu. Svého přešlapu se dopustila vlivem opomenutí zákonné povinnosti.

Žena se tak dostala do svízele, která vyústila v trestní oznámení a nutnost příslušnému úřadu práce zaplatit zpět odebranou část finančních prostředků za období od května 2015 do konce dubna letošního roku. Státní institucí podané trestní oznámení poukázalo na částku 114.325,- Kč.

Žadatel/ka o příspěvky má ze zákona povinnost ohlašovat do osmi dnů změny, které mají vliv na nárok a výši příspěvku. Za novou informaci je považována např. změna počtu posuzovaných osob, změna bydliště, změna zaměstnání, přeplatky v rámci vyúčtování poskytovaných služeb (elektřina, plyn, voda atd.), dále změna ve výši pobíraných alimentů, ukončení studia dětí, vyplácení pojistek atd.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru