Ze Šluknova do Rožan na kole bezpečně: Po pěti letech byla dokončena rekonstrukce a dostavba cyklostezky
Zdroj: www.mestosluknov.cz
Děčín

Šluknov, Rožany - V letních měsících byla přesně po pěti letech od zahájení prvotních příprav dokončena rekonstrukce a dostavba cyklostezky do Rožan.

Právě před pěti lety zahájilo vedneí města první jednání s vlastníky pozemků, (kterých bylo po trase celkem 14), zda vysloví souhlas s dostavbou cyklostezky, která byla do té doby pouze nekompletním torzem. Se všemi dotčenými nakonec byly podepsány smlouvy o souhlasu s provedením stavby, v roce 2019 bylo získáno stavební povolení, následně i dotace z Integrovaného regionálního operačního programu a v letech 2020 – 2021 proběhla samotná realizace.

Cyklostezka má nyní od kraje města až na státní hranici tři kilometry, je kompletně osvětlená a využitelná tedy i v brzkých ranních či večerních hodinách. Oproti dřívějšku je i odvodněná (několik propustků, příkopů) a cestou naleznete dvě odpočinková místa, za zmínku stojí zejména to u státní hranice s vyhlídkovým molem nad Olexovým rybníkem. Zde patří velké poděkování rodině Karlových, kteří s realizací souhlasili. Nyní před vedením města stojí ještě úkol propojení cyklostezky s budoucím chodníkem na Budišínské, přičemž pro cyklisty bude i tento úsek využitelný, a to až ke stávajícími dětskému hřišti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru