Výzva města Děčína: Po psech je třeba uklízet
Foto, zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Vedení Děčína ve spolupráci s městskou policií opět vyzývá nezodpovědné pejskaře, aby po svých zvířatech uklízeli. „Někteří pejskaři zkrátka i přes naše mnohé kontrolní akce a uložené pokuty povinnost uklízet po svých psech stále zanedbávají. Není v našich silách každého z nich uhlídat, strážníci mají mnoho jiných povinností,“ říká ředitel městské policie Marcel Horák s tím, že většina pejskařů zodpovědně po svých zvířatech uklízí. Část z nich to ale nedělá, což se pak negativně podepisuje na pořádku ve městě.
Psí výkaly se povalují nejen na trávnících, ale často i na chodnících, dokonce přímo uprostřed tržnice. Za zanedbání úklidu přitom hrozí nepořádnému pejskaři bloková pokuta až do výše deseti tisíc korun.

„Několikanásobně vyšší sankci může dotyčnému pejskaři uložit správní orgán,“ upozorňuje Marcel Horák a dodává, že strážníci uvítají případné oznámení od občanů na toto protiprávní jednání, jelikož uhlídat téměř pět tisíc pejskařů skutečně není možné. Městská policie bude i nadále provádět cílené akce, které by měly odhalit nepořádné občany, přičemž na dohledu se podílí i městský kamerový systém.
V Děčíně je v současné době evidováno 4 750 psů. Povinností každého majitele je mít psa očipovaného a platit za něj správní poplatek. Jeho výše se liší podle jednotlivých lokalit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru