Město letos vyčlenilo na opravy majetku o milion a půl více, než loni
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Také letos město Děčín pokračuje s opravami svého majetku. Oproti loňsku navíc navýšilo částku na údržbu a opravy majetku svých příspěvkových organizací, které městský majetek spravují. Zatímco loni to bylo 25 milionů korun, letos je v rozpočtu vyčleněna částka ve výši 26,5 milionů korun.

„Oprava a údržba majetku je pro nás kromě investic samozřejmě také jednou z priorit. Řada akcí plánovaných na letošek je opravdu nutná, v některých případech musíme například splnit požadavky hygieniků,“ vysvětluje náměstek primátora Tomáš Brčák (ODS).

Z návrhu plánu oprav a údržby byly proto vybrány akce, jejichž provedení se vzhledem k životnosti stávajících použitých materiálů jeví jako neodkladné. Pokud by opravy neproběhly, hrozily by v dalších letech havárie.

„V tomto plánu jsou uvedeny zejména výměny rozvodů odpadů a energií včetně opravy a modernizace sociálních zařízení, dokončení výměny oken, opravy nevyhovujících zpevněných ploch v areálech školských, kulturních a sportovních zařízení a další,“ vypočítává Tomáš Brčák.

Tabulka plánovaných oprav zahrnuje proto několik desítek akcí. Například Základní škola Na Pěšině se dočká opravy šaten a sociálních zařízení. V Březinách na základní škole pak proběhne zbylá výměna oken či oprava střechy. Na ZŠ Máchova je pak v plánu oprava šaten. ZŠ Na Stráni se dočká opravy sociálního zařízení. Peníze na opravy míří i do aquaparku, kde se chystá například oprava dlažeb u bazénů. DDM se dočká rekonstrukce recepce a vstupu do budovy, na zámku bude obnovena zeleň u dolní fontány.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru