Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Prvního podezřelého 43letého muže  zastavila a kontrolovala policejní hlídka v sobotu 25. listopadu  2023, krátce po půlnoci v Krásné Lípě v ulici Kyjovská při řízení motorového vozidla. Řidič vykazoval známky požití alkoholu. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní, s výsledkem 3,06 promile alkoholu v dechu.

Muž neměl za volantem co dělat. Nejen, že řídil pod vlivem alkoholu, ale jak ukázala provedená lustrace v policejních evidencích, měl i platnou blokaci řidičského oprávnění. Policisté mu na místě zakázali další jízdu.  Po vystřízlivění si následně v režimu zkráceného přípravného řízení na obvodním oddělení převzal od krásnolipských policistů sdělení podezření z trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky.

Další 22letý řidič pod vlivem alkoholu byl zjištěn téhož dne, krátce  po 2. hodině ráno, když podezřelého  muže zastavila a kontrolovala policejní hlídka v Děčíně na ulici Litoměřická při řízení motorového vozidla. I tento řidič vykazoval  známky požití alkoholu. Na výzvu se muž  podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil výsledek 1,60  promile alkoholu v dechu. Policisté s ním provedli potřebné úkony a zakázali mu další jízdu. To však muž nebral v potaz a stejná  scéna se téhož dne, zhruba o hodinu později opakovala o pár ulic dál. Toho samého řidiče, jedoucího ve stejném vozidle zastavila a kontrolovala policejní hlídka v Děčíně na ulici Žerotínova.  Řidič se opět na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní, s výsledkem 1,52 promile alkoholu v dechu. U řidiče byl také proveden test na drogy, u kterého vyšel pozitivní výsledek na THC, opiáty a kokain. Muže poté policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Následně mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu  ohrožení pod vlivem návykové látky.

"Lze očekávat, že ve lhůtě čtrnácti dnů bude v těchto  případech rozhodovat soudce okresního soudu, kdy oběma podezřelým za jejich protiprávní jednání hrozí v případě uznání viny u soudu trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru