Slavnostní poklepání na základní kámen nového Pavilonu matka a dítě v areálu Nemocnice Děčín. Foto: Krajská zdravotní
Děčín

Děčín - Poklepem na základní kámen nového Pavilonu matka a dítě zahájila 8. prosince 2023 Krajská zdravotní (KZ) druhou etapu dostavby areálu Nemocnice Děčín.

Symbolický slavnostní akt se uskutečnil mezi pavilonem interních oborů a právě dostavovaným novým pavilonem pro Emergency, operační sály, centrální sterilizaci a jednotky intenzivní péče. Zúčastnili se ho za KZ předseda představenstva Ondřej Štěrba, generální ředitel Petr Malý a ředitel Nemocnice Děčín Michal Hanauer. Ústecký kraj reprezentovali hejtman Jan Schiller a radní pro oblast zdravotnictví Radim Laibl, přítomni byli i primátor statutárního města Děčín Jiří Anděl a zástupci zhotovitele – společností VW Wachal a Metrostav DIZ.

„Vybudování pavilonu péče o matku a dítě bude dalším krokem ke zkvalitnění zdravotní péče v jednom ze základních medicínských oborů, a to nejen pro samotné město Děčín, ale i celou spádovou oblast včetně oblasti Šluknovského výběžku. Obyvatelé zdejšího regionu na něj dlouho čekali. Rád bych poděkoval všem, kdo se na přípravě tohoto projektu podíleli, především pak týmu Krajské zdravotní a řediteli děčínské nemocnice,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.

„Krajská zdravotní finišuje s dokončením dosud největšího projektu ve své šestnáctileté historii – výstavbou nových pavilonů ve svých nemocnicích v Ústí nad Labem, Chomutově a Děčíně. A právě v Děčíně začíná psát další kapitolu v naplňování generelu, výhledu dlouhodobého rozvoje svých nemocnic, kde vznikne další stavba, která umožní významný kvalitativní posun péče v porodnictví v nejsevernější části Ústeckého kraje. Děkuji Ústeckému kraji za jeho zásadní finanční podporu při naplňování vizí a cílů Krajské zdravotní,“ zdůraznil předseda představenstva KZ Ondřej Štěrba. 

„Jsem rád, že se Krajské zdravotní daří postupně obnovovat nemocnice ve svém portfoliu. V Děčíně vedle nového pavilonu pro urgentní příjem, operační sály, sterilizaci a jednotky intenzivní péče, s jehož zprovozněním počítáme od dubna příštího roku, stojíme na začátku další stavby, která významně posune kvalitu porodnictví na Děčínsku a zároveň poskytne nové prostory pro další důležité pracoviště, hemodialyzační středisko,“ řekl Petr Malý, generální ředitel KZ.

Výstavba pavilonu s cenou díla dle veřejné zakázky 477 572 236 Kč včetně DPH bude v areálu Nemocnice Děčín probíhat od ledna 2024, hotovo by mělo být do konce roku 2025. Investiční akce je financována z investiční podpory SOHZ (služby obecného hospodářského zájmu) od Ústeckého kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru