Hasiči předali pacienta záchranářům. Foto: redakce
Děčín

Děčín - V pátek 15. prosince 2023 krátce před sedmou hodinou večer vyjeli policisté s hasiči k pádu člověka ze srázu v lesním terénu nedaleko zoo. Muž po zřícení sám zavolal na tísňovou linku, ale nedovedl určit přesnou polohu. Po pár pokusech o upřesnění polohy se muž odmlčel.

Hasiči a policisté okamžitě rozjeli pátrací akci, na vzlet se připravoval i vrtulník s termovizí. Muž byl nakonec nalezen v lese, nedaleko altánu za zoo. Výrazné zranění neměl, ale bylo patrné, že v roli hraje alkohol. Muž sjel ze srázu, z několika metrů. Jeho mobilní telefon byl nalezen dva metry od něho. Během snahy o volání mu vypadl z ruky a muž ho pak nenašel. Vrtulník byl odvolán a nemusel tedy vzlétnout. Na pátrací akci se podíleli jak policisté, tak i profesionální hasiči z děčínské stanice s jejich lezci a dobrovolní hasiči z Horního Žlebu. Hasiči pacienta museli naložit do vleku za jejich čtyřkolku a transportovat k sanitnímu vozu. Záchranáři na něj čekali před bránou do zoo. Výrazným pomocníkem byla právě čtyřkolka dobrovolných hasičů. Jednalo se o těžko přístupný terén. Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů uvedl, že muže po vyproštění hasiči pak záchranáři převezli ke kontrolnímu vyšetření do děčínské nemocnice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru