Foto: Město Děčín
Děčín

Děčín - Město plánuje přesun azylového domu z Letné do objektu na Benešovské ulici. Ten ještě před stěhováním projde rekonstrukcí, na kterou město získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši více než 68 milionů korun. Ze svého rozpočtu pak zaplatí přes 12 milionů korun. Rekonstrukce objektu začne v letošním roce, služba by se do nových prostor měla přestěhovat v roce 2026.

„Přestěhováním služeb azylového domu a nocležny do nových rekonstruovaných prostor mírně navýšíme kapacitu lůžek a zároveň zajistíme klientům podmínky vyhovující současným standardům vyžadovaným Ministerstvem práce a sociálních věcí,“ vysvětluje přínos nových prostor azylového domu náměstkyně primátora pro sociální problematiku a životní prostředí Anna Lehká (Volba pro Děčín).

Díky rekonstrukci vzniknou v Objektu na Benešovské ulici pokoje vhodné i pro matky či otce s větším počtem dětí a ženy bez dětí. Těmto skupinám občanů není možné ve stávajícím objektu službu poskytnout, kapacita pro otce s dětmi je v současné době limitována pouze jedním pokojem. Pokoje pro samotné rodiče budou mít vlastní sociální zařízení. Prostory budou zároveň upraveny tak, aby lépe simulovaly domácí prostředí a zvýšily tak možnosti nácviku základních sociálních dovedností a podpory směrem k samostatnému bydlení. Kapacita azylového domu se v nových prostorách navýší o 4 lůžka pro samostatné ženy a 2 lůžka pro nocležnu. Objekt na Benešovské ulici, který byl dříve využíván jako internát, město získalo do svého majetku v roce 2019 od Ústeckého kraje za podmínky, že bude sloužit jako azylový dům a dům pro krizové bydlení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru