Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj - V pátek 21. 6. budou teploty v přílivu velmi teplého vzduchu od jihu překračovat na mnoha místech 31 °C, chladněji bude na západě a severozápadě Čech. Meteorologové varují, že vysoké teploty ukončí studená fronta a s ní spojené bouřky, které se začnou tvořit během odpoledních hodin a budou i velmi silné.

Nejdříve se bouřky objeví na západě Čech, mohou být doprovázené přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 mm, menšími kroupami a nárazy větru kolem 70 km/h.

Během pátečního odpoledne začnou ještě intenzivnější bouřky (s vysokým stupněm nebezpečí) vznikat na ostatním území Čech a později odpoledne a večer i na Moravě a ve Slezsku. V těchto oblastech budou bouřky doprovázené nárazy větru i kolem 90 km/h, většími kroupami (o průměru i přes 2 cm) a přívalovým deštěm, při kterém může v krátké době napršet kolem 50 mm, v opakovaných bouřkách nebo v kombinaci bouřek s deštěm ojediněle i kolem 70 mm.

Intenzivní srážky mohou způsobovat lokální zatopení, rychlý odtok vody z krajiny a prudké rozvodnění menších vodních toků. Aktuální informace sledujte na výstražném webu ČHMÚ.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru