Foto, zdroj: Hasiči Varnsdorf
Děčín
Varnsdorf - „Na střeše panelového domu jsou dvě osoby“, mohlo by se někdy ozvat na tísňové lince. Následoval by výjezd složek IZS, nechyběli by ani červené cisterny a žebřík. Právě na takovou situaci trénovali včera dopoledne profesionální i dobrovolní hasiči v ulici Karlova.
Na střeše panelového domu byly dvě figuríny, úkolem zasahujících bylo dostat je na pevnou zem, kde by si je naložili zdravotníci do sanitky. Zatímco jedna skupina, vybavená lezeckými a zdravotnickými prostředky, vylezla na střechu, další hasiči čekali dole.
Na žebřík, kterým v současné době varnsdorfská profesionální jednotka disponuje, lze přidělat nosítka a pacienta ohleduplně transportovat z výšky. Na střeše tak hasiči cvičně „osobám“ poskytli první pomoc, zafixovali je v nosítkách a „svezli“ až dolů.
Taktické cvičení samozřejmě bylo sledováno a následně vyhodnoceno; odhaleno bylo několik chyb, na kterých je potřeba zapracovat a příště je neopakovat. A přesně proto cvičíme.
(Hasiči Varnsdorf)
 
Může jít o obrázek text
Může jít o obrázek 5 lidí a text
Může jít o obrázek 4 lidé, sanitka a text
Foto, zdroj: Hasiči Varnsdorf

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru