Foto, zdroj: PČR
Děčín

Hřensko - Budou to již dva roky, kdy celá země sledovala požár v Národním parku České Švýcarsko. Od té doby jsme společně s německými kolegy a stráží národního parku uskutečnili několik společných akcí. Cílem těchto akcí vždy bylo, je a bude preventivně přímým společným výkonem předcházet a návštěvníky parku informovat o rizicích vzniku požáru souvisejících s nevhodným chováním.

Na začátku prázdnin, kdy je zvýšený zájem turistů o tuto lokalitu, realizujeme první z těchto akcí a v nepravidelných intervalech se budeme vracet. Ve vybrané lokalitě v okolí Hřenska máte možnost potkat společné hlídky českých a německých policistů společně se stráží národního parku. Strážci a jejich detailní znalost terénu je pro nás velmi důležitá. Výkon služby opět posílila skupina služební hipologie z Krajského ředitelství Libereckého kraje. Policisté na koních se mají možnost dostat i do nepřístupného terénu. Dále policisté na čtyřkolkách zaměřují svou pozornost na přístupové cesty, kde platí zákazu vjezdu vozidel a na další vytipovaná místa, kde platí zákaz rozdělávání ohně nebo nocování. Podporu v této akci máme i ze vzduchu. Na situaci dohlíží drony s termovizí. Výkon společných hlídek českých a německých policistů v této lokalitě probíhá i na německé straně. 

Opětovně touto preventivně bezpečnostní akcí chceme upozornit na nutnost chovat se odpovědně a chránit jednu z nejcennějších hodnot, kterou bezesporu příroda je.


por. Mgr. Veronika Hyšplerová - mluvčí policie Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru