Ilustrační foto
Děčín

Ústecký kraj - Supertropický den v oficiální meteorologické mluvě neexistuje. Pro účely vyždímání co nejvíce peněz (co kliknutí, to zlaťák do kasičky) však byl tento termín zaveden a umožňuje-li to počasí, setkáváme se  s ním takřka na každém internetovém rohu. Supertropické kecy holt prodávají, podobně jako v zimě tři u muzea. Čtyři, sorry. Vážně za všechno může změna klimatu a zablokované čakry, nebo všichni a všechno moc „zdámičkovatělo“?

Procesem „zdámičkovatění“ prošlo i samotné počasí. Chvíli to vypadalo, že se pořádně pochlapí a dá nám do držky, a to teplotami dosahujícími až 38 °C (v Maďarsku dokonce až 44 °C). To zavání toxickou maskulinitou, co? Proto počasí změnilo názor a budeme se muset smířit s teplůtkami lehce nad hranicí třicítky (ve východních Čechách a na Moravě by těch 33 až 34 °C bejt mohlo). „Maskuliňákům“ nezbývá nic jiného, než vyrazit do Velké dunajské nížiny (tj. do Chorvatska, Maďarska, Rumunska, Srbska), a sice za teplotami mezi 37 až 41 °C, sem tam 41 až 42 °C.

Budoucnost severozápadních a severních Čech je takováto:

9. července: Minima kolem 17 až 13 °C. Maxima okolo 28 až 32 °C. Slunečno.

10. července: Minima kolem 22 až 18 °C. Maxima okolo 28 až 32 °C. Bouřky.

11. července: Minima kolem 21 až 17 °C. Maxima okolo 24 až 28 °C. Bouřky.

Festival planet se vrátil do  Brna! Takže v rychlosti pohled na brněnskou budoucnost:

9. července: Všechno v cajku (sluníčko, tropy), tzn. hurá na Kraví horu!

10. července: Vysoká pravděpodobnost bouřek, tzn. na Kraví horu raději ne…

11. července: Malá pravděpodobnost bouřek, tzn. na Kraví horu klidně ano…

12. až 14. července: Pátek asi v poho, v noci na sobotu a na neděli asi žádná sláva…

O tom, co bude potom, si řekneme potom. S numerickými modely to není vůbec jednoduché, jejich sliby jsou stejně spolehlivé jako sliby tuzemských zákonodárců.

Slunce v duši a čau.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru