Auto ve Starých Křečanech přerazilo sloup. Jeho řidič měl v krvi alkohol. Foto: HZS Ústeckého kraje
Děčín

Děčín – V průběhu neděle se staly dvě  dopravní nehody, při nichž neukáznění řidiči před jízdou požili alkoholické nápoje. 

Při první dopravní nehodě narazil do betonového sloupu veřejného osvětlení 28letý řidič  s osobním vozidlem Hyundai v obci Staré Křečany krátce před půl šestou ráno. „U řidiče havarovaného vozu byla následně provedena  dechová zkouška, při níž mu bylo naměřeno 2,43 promile alkoholu v dechu. Řidič byl převezen zdravotníky do nemocnice k ošetření," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková. Vlivem dopravní nehody došlo k předběžně vyčíslené škodě za více než 200 tisíc korun. 

K další dopravní nehodě došlo v neděli deset minut před půl osmou večer v Mikulášovicích. Při této dopravní nehodě 23letý řidič s osobním vozidlem Volkswagen narazil do oplocení domu. Provedená dechová  zkouška u řidiče měla výsledek 2,14 promile alkoholu v dechu. „Řidiče policisté zadrželi a umístili do policejní cely. Vzniklá škoda vlivem dopravní nehody byla předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun," podotkla mluvčí. 

Dopravní policisté místa dopravních nehod řádně ohledali a zadokumentovali a v obou případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V současné době dále prověřují příčiny a veškeré  okolnosti těchto dopravních nehod.

Policisté opětovně upozorňují řidiče, aby dbali za jízdy zvýšené opatrnosti a v žádném případě neusedali za volant po požití jakékoli návykové látky. „Každý neukázněný řidič, který před jízdou požije návykovou látku a nezodpovědně pak usedne za volant, ohrožuje nebezpečnou jízdou nejen sebe, ale především zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu," apeluje na řidiči mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru