Ilustrační foto
Děčín

Děčín - V lesích nad Dolním Žlebem probíhá těžba dřeva ve svahu se skalnatým až kamenitým terénem. V důsledku toho zde hrozí nebezpečí sesuvu kamenů, skalních bloků a kmenů. Pozemek, na kterém se těží, je ve vlastnictví státu a spravují jej Lesy České republiky, s. p.

Firma, která těžbu dřeva pro Lesy ČR vykonává, má povinnost zajistit ochranu životů, zdraví a majetku obyvatel a vlastníků dotčených nemovitostí v okolí. Dále je povinna zamezit v době těžby přístupu osob do lesního porostu i na místa, kde by mohla být ohrožena jejich bezpečnost.

I když je za průběh těžby zodpovědná zhotovitelská firma, má město Děčín zájem o zajištění bezpečnosti občanů a ochrany jejich majetku. Proto primátor na základě podnětu Osadního výboru Dolní Žleb svolal dne 16. 7. 2024 jednání za účasti zástupců zmíněného výboru, Lesů ČR a vedení našeho města, kde byly zástupcům Lesů ČR sděleny návrhy směřující ke zlepšení bezpečnosti v lokalitě těžby.

Účastníci jednání se shodli na přijetí několika opatření jako jsou například každodenní kontrola úseků, na kterých probíhala těžba, pravidelná kontrola označení zákazu vstupu do těžebního prostoru nebo spolupráce s městem a dalšími orgány v případě komplikací.

V rámci předcházení rizikům vyplývajícím z těžby žádáme všechny osoby, které se vydají do této oblasti, aby ve vlastním zájmu respektovali zákazy a pokyny zodpovědných osob a aby se v době těžby ani mimo tuto dobu nezdržovali v jejím bezprostředním okolí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru