Ilustrační snímek
Děčín

Děčín - Minulý pátek 2. srpna, krátce před půl pátou odpoledne zaregistrovali policisté oddělení hlídkové služby v Děčíně 1 průjezd motorkáře. Muž jel na motocyklu tovární značky Suzuki. Policisté se jej rozhodli zastavit a zkontrolovat. V momentě, kdy se na služebním vozidle rozsvítily majáky, motorkář na výzvu k zastavení nereagoval a naopak dál pokračoval v jízdě směrem k Masarykovu náměstí, ulicí Tyršova a poté po ulici Labské nábřeží do Horního Žlebu, kde se jej podařilo policistům dostihnout.  

Důvod k jeho ujíždění před policejní hlídkou měl být ten, že muž má mít uložen zákaz řízení. A že motorkář za řídítky motocyklu nemá co dělat, policistům potvrdila i provedená lustrace v dostupných evidencích. Muži byl totiž nedávno rozhodnutím Magistrátu města Děčín vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2024. Policisté 27letému muži následně v režimu zkráceného přípravného řízení sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny u soudu mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

(por. Bc. Eliška Kubíčková - PČR)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru