Ilustrační foto: CC0
Děčín

Benešov nad Ploučnicí – Minulý týden ve čtvrtek 22. srpna navštívil turista restauraci v Benešově nad Ploučnicí. Posezení v restauraci přišlo pána poměrně draho. Ten si totiž odložil příruční brašnu na opěradlo židle, na které seděl. 

Po odchodu z restaurace se vydal na další  cestu směrem do Ústí nad Labem a na tašku, ve které měl finanční hotovost přes 21 tisíc korun, zapomněl. „Po zjištění, že mu brašna s penězi chybí, se obrátil nejprve na benešovské městské strážníky, kteří zapomenutou brašnu v restauraci nalezli, avšak již bez finanční hotovosti. Případ poté předali policistům z benešovského obvodního oddělení," popsala událost policejní mluvčí Eliška Kubíčková. 

Benešovští policisté na základě precizního šetření celkem rychle zjistili informace, které postupně směřovaly k totožnosti muže, který by s případem mohl mít něco společného. Ten je ale předběhl, protože se v sobotu sám policistům přišel přihlásit, po tom, co se dozvěděl, že se po něm policisté shání. „Ke krádeži peněz ze zapomenuté brašny v restauraci se přiznal, s tím, že všechny peníze měl utratit za automaty, alkohol, cigarety a jídlo," dodala mluvčí. 

Policisté 23letému muži sdělili v režimu zkráceného přípravného řízení podezření z přečinu krádeže a lze očekávat, že za dva týdny bude o protiprávním jednání rozhodovat soudce okresního soudu. V případě prokázání viny u soudu hrozí muži až dvouletý trest odnětí svobody. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru