Reprofoto video: Policie ČR
Děčín

Lounsko – V úterý 20. srpna těsně před 20. hodinou si policisté v Lounech všimli motocyklu, který jel do centra. Strážci zákona se rozhodli vozidlo zastavit za účelem kontroly v rámci dohledu nad bezpečností silničního provozu, proto rozsvítili nápis STOP POLICIE společně s majákovou rampou.

„Řidič se ohlédl za hlídkou a rukou měl ukazovat, že zastaví u krajnice. Tam nakonec i zpomalil a dvoustopé vozidlo téměř zastavilo. V momentě se ale silniční kontrola změnila v pronásledování. Řidič totiž vzal za plyn. Pokus o únik neměl dlouhého trvání a motocykl šel u Žatecké brány k zemi i s řidičem," popsal jednání muže policejní mluvčí Jakub Mareš.

Dotyčný pokračoval v úprku po svých ulicemi města. „Celé situace si všimli tři policisté ve svém volnu, neváhali a běželi uniformovaným kolegům na pomoc. Pětice strážců zákona nedala muži šanci na útěk a ihned měla nad situací kontrolu. Důvodů k pokusu o ujetí měl hned několik. Během úkonů na místě hlídka u řidiče provedla orientační test na přítomnost drog, který vzešel s pozitivním výsledkem pro amfetamin nebo metamfetamin. Z těchto důvodu byl dotyčný vyzván k podrobení se odběru krve, s čímž souhlasil. Míru ovlivnění muže návykovými látkami musí teprve stanovit rozbor odebraného biologického materiálu," pokračoval dále mluvčí.

Z těchto důvodů byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten hrozí trest až 3 roky odnětí svobody. Dále bylo policisty zjištěno, že 43letý muž z Ústecka nemá řidičské oprávnění a vozidlo mělo registrační značky z jiného motocyklu. Čímž se měl dopustit přestupkového jednání.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru