Foto: Policie ČR
Děčín

Ústecký kraj - V souvislosti s koncem letních prázdnin probíhala na území Ústeckého kraje celorepubliková dopravně bezpečnostní akce, při které se policisté zaměřili na dodržování pravidel silničního provozu, především na respektování nejvyšší povolené rychlosti v nebezpečných úsecích.

Během kontrol zastavili a zkontrolovali tři stovky vozidel, z čehož dopravního přestupku se dopustilo celkem 127 účastníků silničního provozu. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 76 řidičů, dalších 18 řidičů se na silnici pohybovalo s vozidlem ve špatném technickém stavu a 6 řidičů drželo mobilní telefon za jízdy. V celkovém součtu provedených kontrol byl zjišťěn pouze jeden řidič, který nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem. Na místě bylo blokovou pokutou vyřešeno 112 přestupků a zbývajících 15 přestupků bylo oznámeno na příslušný správní úřad k dalšímu projednání. Na blokových pokutách vybrali policisté 169.600,- Kč.

Foto: Policie ČR

"Výrazné překročení nejvyšší povolené rychlosti zaznamenali policisté hned ve dvou případech, a to v okrese Litoměřice. Na Roudnicku policisté zastavili řidičku motorového vozidla, neboť v místě kde je povolená rychlost 50 km/h radar ukázal rychlost jízdy 108 km/h. Obdobný případ přestupkového jednání řešili policisté také v obci Bílinka, kde mladý řidič na „padesátce“ projížděl rychlostí 94 km/h. Vzhledem k takto vysokému překročení rychlosti přistoupili policisté v obou případech k okamžitému zadržení řidičského průkazu. Ve správním řízení těmto řidičům hrozí pokuta od 7 do 25 tisíc a zákaz řízení všech motorových vozidel od 6 do 18 měsíců," uvedla policejní mluvčí Pavla Mašínová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru