Foto: Jakub Zápotocký
Děčín

Ústí nad Labem - V polovině září zahájila Krajská zdravotní provoz unikátního specializovaného pracoviště v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Jedná se o jediné komplexně pojaté kanylační centrum v Ústeckém kraji, potažmo v Krajské zdravotní.

Kanylační centrum zavádí krátkodobé, střednědobé i dlouhodobé žilní katetry pro ambulantní i hospitalizované pacienty všech věkových skupin, a to včetně dětí.

Foto: Jakub Zápotocký

„Všechny nemocnice v Ústeckém kraji mají něco jako kanylační tým, tedy kompetentní zdravotníky v rámci pracovišť, kteří se specializují na zavádění kanyl do větších žil. V ústecké nemocnici dlouhodobě fungoval tento tým na podobném principu. Nyní jsme ho však sjednotili, rozšířili a přesunuli do vlastních prostor, na jedno místo do takzvané Ambulance cévních vstupů. Ze způsobu péče, který je tradičně postaven na lékařích, jsme po vzoru center fakultních nemocnic vytvořili centrum založené na vyškolených zdravotních sestrách, které jsou v ambulanci denně, zajišťují její provoz, a které k době mají v případě potřeby lékařského konzultanta,“ uvedl primář Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny MUDr. Petr Vojtíšek. „Naše ambulance cévních vstupů je výjimečné pracoviště tím, že zavádíme cévní vstupy pro různé věkové skupiny pacientů, včetně pediatrických,“ dodává.

Foto: Jakub Zápotocký

Ambulance je určená jak pro hospitalizované pacienty Masarykovy nemocnice, tak pro ambulantní pacienty z celého Ústeckého kraje. Zástupcům médií bylo v úterý 24. září představeno zavedení katetru pacientovi, kterého následující den čeká operace. Díky nové ambulanci nejsou blokovány operační sály a pacient je již na výkon připraven.

Foto: Jakub Zápotocký

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru