Foto: Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie v Rumburku
Děčín

Rumburk - Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie v Rumburku uspořádala pro veřejnost Den zdraví. Jedná se o tradiční preventivní akci, která je určena pro širokou veřejnost. Akcí provázeli žáci a pedagogové SZdŠ a OA Rumburk ve spolupráci s personálem nemocnice Rumburk (Krajská zdravotní) a za podpory města Rumburk na Lužickém náměstí.

Den zdraví je tradiční akcí, kterou SZdŠ a OA Rumburk pořádá v září každý rok. Veřejnost a žáci škol si mohli nechat překontrolovat krevní tlak či krevní skupinu, změřit cukr i BMI. Dále se na akci nacházela dvě stanoviště pro praktický nácvik první pomoci (resuscitace) a další stanoviště pro samovyšetření prsu a varlat. V neposlední řadě si každý návštěvník mohl vyzkoušet pod UV světlem, zda si správně myje ruce.

„Společnost dbá na to, aby se malé děti naučily správně mýt ruce, ale především většina dospělých si ruce myje nedostatečně," vysvětluje odborná učitelka Mgr. Bc. Dana Křemenáková, Dis. Studenti oboru Praktická sestra tedy veřejnosti vysvětlují a ukazují, jak správně dbát o hygienu rukou. Mgr. Erika Drahotová z KZ se dotazovala na zkušenosti s nemocnicí Rumburk.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru