Foto: Zoo Ústí nad Labem
Děčín

Ústí nad Labem - Ústecká zoo oznámila smutnou zprávu. V sobotu 28. září byla provedena eutanázie u lva konžského Leona. Leon byl ve věku 20 let třetím nejstarším jedincem tohoto druhu v evropských zoologických zahradách. Narodil se v roce 2004 v zoo Halle a o rok později byl převezen do ústecké zoo, kde strávil téměř celý život se svou lví sestrou Ronjou.

Leon se potýkal s různými zdravotními problémy souvisejícími s jeho vysokým věkem. Osudným se mu stalo zhoršující se onemocnění levého loketního kloubu v podobě chronické artrózy, zánět a počínající nádorové bujení okolních měkkých tkání, které se již nedařilo lékařsky zvrátit. Proto se vedení zoo na základě veterinárních doporučení rozhodlo pro jeho eutanázii.

"S odchodem Leona zároveň končí i chov lvů konžských v naší zoo. Chystáme se však na novou etapu v rámci připravované koncepce pavilonu. Tu již brzy představíme a věříme, že vám - návštěvníkům, přinese mnoho nových podnětů a zážitků," uvádí ústecká zoo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru