Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj, Litvínov – Kdo není alespoň na jedné sociální síti, jako by nebyl. Mladá generace se bez nich neobejde. Co je moc? Jak se na nich pohybovat bezpečně? To všechno budou lektoři probírat s pedagogy, vychovateli, knihovníky či sociálními pracovníky na pátečním kurzu DIGIakce.

Kurz se uskuteční v pátek 11. října v Městské knihovně Litvínov od 9 do 13 hodin. Celý jej financuje Národní pedagogický institut ČR, kde je možné se ještě přihlásit. Primárně je určen pro severočeský region a vede jej knihovník Milan Kraft a druhostupňový pedagog Roman Havlíček.

Kurz je zaměřen na ukázku volně dostupných materiálů a metodik na práci s dětmi v oblasti sociálních sítí, jejich vlivu. Tyto metodiky může každý využívat ve škole, knihovně, dětském zařízení. Naším cílem je usnadnit jim práci a předat jim veškerou vhodnou dostupnou metodiku. Kromě toho je cílem vybudovat společenství lidí, kteří se o tuto problematiku zajímají a mohli by pak sdílet své zkušenosti a tvořit spolu různé věci, aby to bylo pro děti efektivní.

„Existuje například videoprojekt Jeden svět na školách, který poskytuje různé metodiky. V pátek si chceme ukázat, jak děti přivést k tomu, aby si uvědomily, jak je sociální sítě zatěžují a aby byly samy motivované k tomu to nějak omezit. Rozhodně není cílem je přimět k tomu, aby ze sociálních sítí odešly, protože to není úplně vhodné, to by je vyčlenilo. Důležité je si stanovit míru. Někteří se i tak budou vzdávat času na sociálních sítích těžko, proto je chceme také naučit, aby nepodléhali dezinformacím, nezapletli se do nějakého podvodu a chovali se tam bezpečně,“ dává příklad lektor Milan Kraft.

Páteční kurt v litvínovské knihovně je již druhým v pořadí. Ten první se zaměřoval na téma Jak na mediální vzdělávání, ten aktuální se bude věnovat sociálním sítím, v prosinci je naplánován kurz s tematikou umělé inteligence. Dalším tématem budou podvody a přibývat budou další i na základě návrhů účastníků kurzu. „Pedagogové mohou absolvovat jednotlivé přednášky, i celý seriál, to už záleží na nich, co ke své práci potřebují,“ uzavřel Kraft.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru