Foto: HZS Ústeckého kraje
Děčín

Děčín - Ve středu 9. října krátce po půlnoci došlo v Teplické ulici v Děčíně k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Podle dosud zjištěných informací měl při dopravní nehodě řidič osobního vozidla značky Ford při průjezdu zatáčkou vyjet do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím vozidlem značky Škoda.

U řidiče vozidla Ford byla provedena dechová zkouška, při níž mu bylo naměřeno 1,34 promile alkoholu v dechu, u řidiče druhého havarovaného vozidla byla provedená dechová zkouška negativní. Při nehodě došlo ke zranění řidičů obou vozidel a ti byli převezeni zdravotníky do nemocnice k ošetření. Vlivem dopravní nehody došlo k předběžně vyčíslené škodě za 140 tisíc korun. Příčiny a veškeré okolnosti dopravní nehody v současné době prověřují dopravní policisté.

Foto: HZS Ústeckého kraje

"Oba řidiče jsme převezli s lehkým zranění do děčínské nemocnice," uvedl Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů.

"Hasiči přijali oznámení o dopravní nehodě dvou osobních aut v 00:22, po příjezdu zjištěno, že všichni účastníci jsou z havarovaných aut již venku, vyprošťovat tedy nebylo potřeba. Silnice byla v obou směrech do 2:25 zcela uzavřena. Ve dvě hodiny proběhlo odtažení vozidel. Hasiči provedli protipožární opatření a pak úklid vozovky," uvedl mluvčí hasičů Milan Rudolf.

"Policisté opětovně upozorňují řidiče, aby v žádném případě neusedali za volant po požití jakékoli návykové látky. Alkohol za volant jednoznačně nepatří. Každý neukázněný řidič, který před jízdou požije návykovou látku a nezodpovědně poté usedne za volant, ohrožuje nebezpečnou jízdou nejen sebe, ale především zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru