Oprava mostu kousek od čerpací stanice. Foto: ŘSD
Děčín

Jílové - V Jílovém u Děčína na silnici I/13 jsme zahájili opravu dvou mostů s evidenčním číslem 13-080 (kousek před čerpací stanicí směr Modrá - poznámka redakce) a 13-082 (u bývalého Rudého domu, tzv. esíčko - poznámka redakce), které se nachází v zastavěné části obce. Jedná se o opravy v rámci zakázky „Neodkladná opatření k zajištění bezpečnosti na mostech II” - informuje ŘSD v tiskové zprávě.

Předmětem této zakázky jsou opatření pro zajištění bezpečnosti provozu na mostech, zejména urychlené odstranění podstatných závad zjištěných primárně při provádění mostních prohlídek, jedná se o závady, které mají nebo mohou mít dopad na bezpečnost provozu na mostě.

V místě stavebních prací je doprava kyvadlová. Na mostě ev .č. 13-082 řízena semafory. (u bývalého Rudého domu - poznámka redakce)

Opravu provádí společnost STRABAG Silnice a. s. s cenovou nabídkou 4 mil. Kč (bez DPH). Předpoklad zprovoznění je koncem tohoto roku.

ŘSD: Tento rok v Jílovém provedeme také výstavbu dočasného mostního provizoria typu MMT-100 pro přemostění Jílovského potoka, o délce 27 m, které bude vedeno na povodní straně stávajícího mostu ev. č. 13-082. Zřízení provizorního mostu je z důvodu zajištění plynulosti dopravy na objízdné trase silnice I/13 obzvláště pro nákladní dopravu po dobu rekonstrukce mostu ev. č. 62-007 v Mojžíři. Aktuálně probíhá soutěž na zhotovitele. S vítězem výběrového řízení budeme znát cenu sanace i dopravní omezení. O vývoji této akce vás bude informovat.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru