Rekonstrukce benešova mostu. Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Děčín

Ústí nad Labem – Most Dr. Edvarda Beneše bude v provozu ještě celý listopad. Tuto informaci nově zveřejnil Ústecký kraj, v jehož majetku most je.

„Ze strany zhotovitele stavby – rekonstrukce mostu Ed. Beneše v Ústí nad Labem, kterým je společenství Metrostav TBR a.s. a STRABAG Silnice a.s., došlo k aktualizaci předpokládaného harmonogramu. Některé termíny musely být upraveny vzhledem k přerušení prací v době vysoké hladiny Labe a následným drobným řešením následků této situace,“ zveřejnil krajský úřad na svých stránkách.

Původní termín uzavření mostu 6. listopadu následný 20. listopadu 2024 již neplatí. „V tuto chvíli se předpokládá dokončení lávky, její spuštění do provozu a celková uzavírka mostu na začátku měsíce prosince, tj. 8. prosince 2024. Následně na mostě okamžitě započnou demoliční práce. Na přelomu roku dojde k několikatýdenní zimní přestávce, jak je na stavbách zvykem. I přes drobný posun termínu celkového uzavření mostu se nic nemění na termínech dokončení. Stále tedy platí, že most by měl být znovu otevřen pro dopravu v režimu předčasného užívání na podzim roku 2026,“ dodal v tiskovém prohlášení Ústecký kraj.

Na Střekově odstartovalo rekonstrukci mostu Dr. Edvarda Beneše, jehož vlastníkem je Ústecký kraj, v březnu 2024 kácení stromů. Cena podle smlouvy činí 629 milionů korun. Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky rozhodlo o poskytnutí dotace Ústeckému kraji na opravu ve výši 524 211 094,89 Kč.

Tvořte i vy s námi zpravodajství z regionu. Náměty na zprávy (texty, fotografie, videa s popisem) nám můžete zasílat na WhatsApp: 737 058 283, prostřednictvím sociální sítě nebo e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Více na e-deniky.cz.

SOUVISEJÍCÍ: Ústecký kraj vyvrátil problém s pozemkem u provizorní lávky! Uvedl, jak je to s chodníkem

Stavba provizorní lávky. Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru