Mladý kuchař z Děčína se probojoval do finále soutěže Svačina roku. Vyzkoušejte jeho skvělý recept i vy
Špenátová roláda s tuňákem Rio Mare od Františka Horáčka
Zajímavosti

Děčín - Nadějný kuchař František Horáček ze Střední školy řemesel a služeb z Děčína se probojoval do finálové patnáctky 6. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Velké finále se uskuteční 4. prosince 2018 v pražském gastro studiu Chefparade+.

Pro nejlepší školy a soutěžící jsou připraveny ceny v hodnotě 45 000 Kč. I letos bude do hlasování zapojena veřejnost. O postup do finále usilovalo více než 140 studentů z celkem 43 středních škol.

Úkolem 15 finalistů je připravit naživo svůj originální recept zdravé, chutné a originální svačinky za použití výrobků Rio Mare. Na vytvoření moderní tuňákové svačinky mají časový limit 20 minut. Porotci budou hodnotit nejen chuť a přípravu, ale také nápad a foodstyling.

Nejlepší vyhrává poukaz v hodnotě 7 000 Kč a soutěžící na druhém a třetím místě získají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Pořadatelská porota vyhlásí „Zvláštní cenu Rio Mare“ v hodnotě 5 000 Kč. Navíc všechny školy, ze kterých budou ocenění kuchařky a kuchaři, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

O nejlepších soutěžících bude rozhodovat odborná porota složená z garanta soutěže Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře kuchařského studia Atelier Culinary Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele a foodbloggerka Eva Ehrenbergerová. Finálovým kolem provede soutěžící herečka, moderátorka a kuchařka Markéta Hrubešová.

I letos bude do hlasování zapojena veřejnost, která na facebookových stránkách Rio Mare Česko udělí „Cenu veřejnosti“ v hodnotě 5 000 Kč v tuňákových produktech. Hlasování bude probíhat od 26. do 30. listopadu. Facebooková stránka nabídne rovněž živý finálový přenos. Velké finále se koná v úterý 4. prosince 2018 v gastronomickém studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích.

Letošní již 6. ročník celostátní soutěže Svačina roku Rio Mare pořádá společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare v České republice.

Špenátová roláda s tuňákem Rio Mare

Suroviny pro 4 porce: Piškotový korpus: 4 ks vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, hrst baby špenátu, sůl; Náplň: 1 balení Rio Mare Paté tuňákový krém, 1 konzerva tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, hrst baby špenátu, 200 g tvarohu, 2 lžíce tuku flora, 2 lžíce jarní cibulkové natě, 3 lžíce nastrouhané mrkve, 3 lžíce semínek granátového jablka, sůl na dochucení.

Postup: Upečený piškot pomažeme Rio Mare Paté tuňákovým krémem, poklademe čerstvým špenátem a na špenát namažeme pomazánku z tvarohu (tvaroh, sůl, flora, cibulka, slunečnicová semínka). Poté na tvaroh dáme pruh tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, pruh baby špenátu, pruh strouhané mrkve a posypeme semínky granátového jablka a srolujeme. Následně roládu krájíme na trojúhelníky a podáváme ve dvou kusech s listy špenátu a zrníčky granátového jablka. Vršek rolády zdobíme Rio Mare Paté tuňákovým krémem v tubě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru