Foto: Autodrom Most
Zajímavosti

Most – Ve čtvrtek večer proběhla tradiční spanilá jízda do centra Mostu, která oficiálně odstartovala závodní víkend Czech Truck Prix & NASCAR Whelen Euro Series v Mostě. 

Zatímco dnes program na dráze pokračuje tréninky a kvalifikacemi, v sobotu už začnou ostré závody. O víkendu diváci uvidí čtyři závody mistrovství Evropy okruhových tahačů a stejný počet závodů evropské verze NASCAR. Letos se ambasadorem závodního víkendu stal Martin Macík, vítěz Dakar Rally, který se vedle setkání s fanoušky zapojí i do aktivit na dráze. V neděli ho čeká první testovací jízda v ostrém závodním trucku Iveco.

Čeští fanoušci se mohou těšit na Martina Doubka, který bude startovat jako aktuální lídr šampionátu NASCAR Whelen Euro Series ve třídě EuroNASCAR 2. Po sedmi závodech sezóny má Doubek na svém kontě pět vítězství, jedno druhé místo a jeden nedojetý závod, což ho staví do vedoucí pozice před závěrečnou částí sezóny.

Kromě závodů je pro fanoušky připraven i bohatý doprovodný program. The Most Truck Festival nabídne přehlídku nejkrásnějších kamionů, spanilou jízdu po okruhu nebo soutěž o nejkrásnější kamion. Milovníci adrenalinu si mohou vyzkoušet OFFROAD taxijízdy s vozy IVECO, ukázkové kurzy bezpečné jízdy na polygonu, nebo Dragster show. Na fanoušky amerických aut čeká výstava těchto unikátních strojů, a nadšenci do dálkových rally se mohou těšit na vystoupení DAKAR vozů.

Chybět nebudou ani autogramiády jezdců NASCAR a TRUCK, a jedinečná možnost zúčastnit se Grid Walku – procházky po startovním roštu těsně před startem závodu. V neděli po skončení programu se mohou diváci zúčastnit společného běhu po závodní dráze, který je otevřený pro širokou veřejnost a je přístupný i bez vstupenky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru