Vítězové obou kategorií vzešli ze žernoseckého vinařství. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti
Ústecký kraj – Vítězem 3. ročníku soutěže Víno Ústeckého kraje se stalo Žernosecké vinařství. Soutěžilo se ve dvou kategoriích. Odborná porota hodnotila několik desítek vzorků vín od dvanácti vinařství z Ústeckého kraje. První místo obsadily Ryzlink rýnský a Svatovavřinecké víno z Žernoseckého vinařství.
 
Třetí ročník soutěže Víno Ústeckého kraje se uskutečnil v prostorách Hradu Litoměřice. Do soutěže se mohla zapojit pouze ta vinařství, jejichž hrozny pochází z Ústeckého kraje.
 
V kategorii bílých vín se jako absolutní šampion prosadil Ryzlink rýnský, ročník 2022, pozdní sběr z Žernoseckého vinařství, který nejen že od poroty získal nejvyšší bodové hodnocení, ale i své místo obhájil v závěrečném rozstřelu. V kategorii červených vín pak zazářilo žernosecké Svatovavřinecké, ročník 2022, jakostní víno odrůdové.
 

Porota hodnotila soutěžní vzorky v prostorách litoměřického hradu. Foto: Ústecký kraj
 
Pro místní vinaře představuje soutěž Víno Ústeckého kraje skvělou příležitost k prezentaci vín a zároveň soutěžení o ocenění. Tento rok byla přidána nová kategorie, a to Červené víno Ústeckého kraje, což otevřelo dveře dalším soutěžícím a rozšířilo možnosti prezentace regionálních vín.
 
Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskuteční 13. září na podzimním veletrhu Zahrada Čech.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru