Fláje na Mostecku. Foto: Povodí Ohře
Co se chystá

Ústecký/Karlovarský kraj – V sobotu 7. září od 9 do 16 hodin proběhne na třech vodních dílech Den otevřených dveří. Na vodním díle Fláje, Vidhostice a Stanovice přivítají pracovníci Povodí Ohře návštěvníky, kterým vodní nádrže přiblíží z pohledu jejího účelu a fungování. I pro děti zde bude připravený program.

„Veřejnosti se otevře největší vodárenská nádrž v Karlovarském kraji. Vodní dílo Stanovice, které se nachází mezi Karlovými Vary a Bečovem nad Teplou, si návštěvníci mohou prohlédnout zblízka a zavítat do vnitřních prostor hráze. Kromě zajímavého výkladu pro dospělé, se zde zabaví i děti kreativním tvořením a vodohrátkami. Vodní dílo, které je zdrojem pitné vody, má stanovené ochranné pásmo I. stupně, proto je veřejnosti celoročně uzavřeno. Nyní je tedy jedinečná příležitost na přehradu zavítat," uvedla mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

U Podbořan se poprvé den otevřených dveří uskuteční na vodním díle Vidhostice, které je úzce spjato s plánovanou vodní nádrží Kryry o celkovém objemu 9,774 mil. m³ a zatopenou plochou 119 ha. "Návštěvníci budou moci na Vidhosticích zavítat do zrekonstruovaného věžového objektu, nahlédnout na spodní výpustě, prohlédnout si pásovou sekačku a traktor, které využívá provozní středisko v Žatci a vyslechnout si zajímavosti ke stavbě nového vodního díla Kryry. I pro děti zde bude připravený program," upřesnila mluvčí.

Na vodním díle Fláje na Mostecku bude možnost navštívit vnitřní prostory hráze, vyslechnout si odborný výklad a dozvědět se více o činnosti vodohospodářských laboratoří, které tu budou mít také k nahlédnutí svoje mobilní pracoviště.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru