Czech Truck Prix 2024 rozvášní diváky na Autodromu Most již tento víkend. Foto: Autodrom Most
Co se chystá

Most – Na páteční tiskové konferenci představil Autodrom Most Martina Macíka jako ambasadora nadcházejícího ročníku Czech Truck Prix 2024, který se uskuteční již tento víkend. O plánech na příští sezónu hovořil generální ředitel Autodromu Most Josef Zajíček.

Josef Zajíček během konference představil novinky k nadcházejícímu 32. ročníku Czech Truck Prix, který se stal jedním z velkých tradičních motoristických podniků v České republice. „Čeští fanoušci budou letos moct fandit Martinu Doubkovi v NASCARech. Intenzivně však pracujeme také na tom, aby se příští rok český pilot opět objevil mezi trucky," ujistil přítomné Josef Zajíček, za pořádající spolek AMK Most.

Jedním z hlavních taháků letošního Czech Truck Prix bude český jezdec Martin Doubek, vítěz EuroNASCAR 2 z roku 2021. Před domácím publikem nastoupí jako lídr šampionátu ve třídě EuroNASCAR 2, kde po předchozích úspěších patří k hlavním favoritům závodu.

Martin Doubek. Foto: Autodrom Most


To nebude ale zdaleka vše, na co se mohou těšit čeští fanoušci. Roli ambasadora Czech Truck Prix 2024 přijal Martin Macík, vítěz Dakar Rally, který se aktivně zapojí do celé akce. „Je mi ctí být součástí českého závodu s tak bohatou a více než třicetiletou tradicí. Těším se na setkání s fanoušky a také na nedělní jízdu, kdy si budu moct vyzkoušet jeden ze závodních trucků přímo na dráze," řekl Macík, kterého v neděli čeká exhibiční jízda se závodním Ivecem Steffi Halm. Jeho účast na Czech Truck Prix by však neměla skončit závodním víkendem. Probíhají diskuze i o dalším testování na jaře, které by mělo vyústit v Macíkův start na Czech Truck Prix 2025. Na finální rozhodnutí si však fanoušci budou muset ještě nějaký čas počkat.

Pojede Martin Macík příští rok tyto závody? I o tom se stále jedná. Foto: Autodrom Most

Autodrom Most: Sezóna 2025

Na tiskové konferenci zazněly také informace k sezóně 2025, na kterou Autodrom Most plánuje další úpravy. Půjde o další vylepšení bezpečnosti, stavbu nového Medical Centra, ale i o nové části asfaltového povrchu v nejvíce namáhaných částech dráhy. Kromě toho Zajíček informoval také o pokračujících jednáních mezi AMK Most a společností Dorna ohledně prodloužení smlouvy na pořádání mistrovství světa WorldSBK. Podnik letos zaznamenal rekordní, bezmála šedesátitisícovou návštěvnost, a smlouva je podepsána do roku 2025. „Budujeme tradici a je vidět, že diváci se k nám rádi vracejí. Jednání jsou na dobré cestě, zájem o pokračování je z obou stran a věříme, že brzy dospějeme k dohodě, která zajistí pokračování WorldSBK na mosteckém autodromu," uvedla Jana Svobodová, předsedkyně pořádajícího spolku AMK Most, která také poděkovala za podporu Národní sportovní agentuře a agentuře CzechTourism.

Czech Truck Prix 2024

Adrenalinový víkend odstartuje už ve čtvrtek 29. srpna, kdy je na programu spanilá jízda závodních strojů do centra Mostu.

Na víkend pro diváky je vedle samotných závodů připraven také bohatý doprovodný program, který je v rámci vstupného zdarma a potěší každého člena rodiny. Milovníci adrenalinu mohou vyzkoušet OFFROAD taxijízdy s vozy IVECO, zdokonalit své řidičské umění během ukázkových kurzů bezpečné jízdy na polygonu nebo zhlédnout Dragster show. Na diváky čeká i výstava amerických aut, vystoupení DAKAR vozů nebo autogramiády jezdců NASCAR i TRUCK. Po oba dny bude navíc pro diváky zdarma i Grid Walk– tedy jedinečná možnost vstoupit přímo na startovní rošt a z bezprostřední blízkosti si prohlédnout vozy i jezdce těsně před startem. Zábavu pro celou rodinu pak na diváckém svahu zajistí ruské kolo, skákací hrad, dětské soutěže a herna v Auto Galerii.

V neděli po skončení programu je pro zájemce připraven společný běh po závodní dráze, kterého se může zúčastnit široká veřejnost, a to i bez vstupenek. 


Více informací k akci najdete na webu www.autodrom-most.cz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru