Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Teplice - Karneval v Riu de Janeiru je slavnostní událostí, na kterou se sjíždí lidé ze všech koutů země. Jenomže Brazílie je poněkud z ruky. Možná je na čase, aby Teplice měly svůj vlastní karnevalový průvod, k jehož účasti stačí přejít pár ulic, případně absolvovat pár svižných minut jízdy autem. A přesně takový průvod Teplice mají a mít budou!

Je to tak, již ve čtvrtek 3. října chystá Botanická zahrada Teplice ve spolupráci s Divadlem V Pytli českou verzi těchto brazilských slavností – jedná se o velkolepý karnevalový průvod, ve kterém nebudou chybět ani pestré barvy, ani uhrančivé kostýmy, naopak bude překypovat vším, co je pro podobné průvody příznačné – zkrátka to, co z něj udělá unikátní podívanou jak pro diváky, tak pro zúčastněné. Minulý ročník proběhl v duchu mexického folklóru, tentokrát se však zaměříme na pestrou tematiku východní Asie.

Nezapomeňte, že připojit se může každý, ať už s kostýmem nebo bez něj. Shromáždíme se 3. října v 17:00 vedle Domu kultury Teplice – u vstupu do Wolframových sadů (dříve Divadelní park). Poté poputujeme malebným městem přes Lípovou ulici a Šanovský park přímo do botanické zahrady. Tam se však nemusíme nutně rozcházet. Naopak ve venkovních prostorách zahrady po našem příchodu započnou závěrečné slavnosti.

„Co se týče samotného průvodu, minulý ročník byl z mého pohledu velice úspěšný a setkal s vřelým přijetím veřejnosti. Nejenom z toho důvodu chystáme i druhý ročník. Myslím, že Teplice si takový oslavný počin zaslouží a za mě by bylo moc milé, kdyby z toho postupem času vyrostla tradice nejenom pro zahradu, ale i pro celé město,“ říká Petr Šíla, ředitel botanické zahrady.

Již tento čtvrtek, 3. října od 17:00 vedle Domu kultury! Pokud chcete na vlastní oči spatřit zhmotněné východoasijské mýtické legendy, pokud se chcete pořádně pobavit a oslavovat, pokud chcete strávit krásné chvíle, rozhodně neváhejte a přidejte se.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru