Šluknov i v letošním roce vysadil novou zeleň. Na jaře bude obnova pokračovat
Zdroj: www.mesto-sluknov.cz
Děčín

Šluknov - I v letošním roce proběhlo ve městě sázení nové zeleně, byť v o něco menší míře než v letech předcházejících. Nejvýraznější akcí byla obnova zeleně u DPS u nádraží, kde byla stávající nevyhovující a poněkud chaotická zeleň odstraněna a provedena nová výsadba v duchu ostatních ploch zeleně ve městě.

Prozatím se jedná o první etapu, kdy bylo obnoveno stromové patro, na jaře bude pak akce dokončena výsadbou patra keřového. Další část výsadeb byly již téměř ve všech případech obnova stávajících dřevin, během roku uhynulých a z podstatné části i bohužel vandaly zničených či zcizených.

0612vysadba2

Zdroj: www.mesto-sluknov.cz

Kromě zeleně ve městě udržuje město i trojici alejí v krajině – na Knížecí, v Království a ve Fukově. Nejlépe se zejména díky lepším klimatickým podmínkám daří alejím ve Fukově, nicméně se letos již výrazně podařilo stabilizovat česko-německé aleje v Království a i úhyn na Knížecí, kde mají ovocné stromy poměrně nepříznivé podmínky, letos již nebyl tak velký. I v roce následujícím budou aleje zalévány a prořezávány.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru