Úřad práce v Děčíně je v nových a moderních prostorách, nabídne větší komfort i bezbariérový přístup
Foto: ÚP ČR
Děčín

Děčín - Nové a moderní prostory pro klienty i zaměstnance Úřadu práce ČR, bezbariérový vstup, větší čekárny a služby na jednom místě. To vše nabídne zrekonstruovaná budova bývalé Polikliniky v Děčíně. Objekt na adrese U Plovárny 1190 tvoří historická a „nová“ budova.

Slavnostní znovuotevření Kontaktního pracoviště ÚP ČR v Děčíně proběhlo v úterý 19. 12. 2017. Kontaktní pracoviště ÚP ČR v Děčíně přechodně poskytovalo své služby během stavebních prací na třech adresách - v Březinově ulici 442/1, na Komenského náměstí a v Hudečkově ulici.

„Původní sídlo ÚP ČR v objektu bývalé Polikliniky už nevyhovovalo požadavkům dnešní doby, a to jak po stránce technické, tak i prostorové. Po přestěhování pracoviště do staronové budovy budeme moci nabídnout klientům mnohem důstojnější podmínky. Celkově tak pro ně bude vyřizování záležitostí příjemnější. Navíc jde o pracoviště, kde jsou skleněné přepážky, tudíž splňuje i požadavky na zajištění bezpečnosti,“ shrnuje generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková.

„A větší komfort v podobě moderního zázemí přinesou stavební úpravy i našim zaměstnancům. Díky opětovnému soustředění všech agend na jednom místě bude kontaktní pracoviště Úřadu práce ČR fungovat také efektivněji,“ dodává ředitel Krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem Radim Gabriel.

1912upcr2

Foto: ÚP ČR

Práce na nových prostorech probíhaly přes dva roky - od června 2015 do letošního srpna. Zahrnovaly demolici, vybudování nových příček, podlah a rozvodů kanalizace, vody, topení, elektro a vzduchotechniky. Vznikla nová sociální zařízení a denní místnosti. Kvůli zabezpečení před povodněmi, byly technologie přemístěny ze suterénu do přízemí. Nové jsou výtahy i bezbariérový vstup. Významné energetické úspory pak přinese zateplená střecha a nová okna. To zlevní provoz budov se zastavěnou plochou 2 845 m2 a obestavěným prostorem 35 636 m3. Celkové náklady na rekonstrukci přesáhly 117 mil. Kč.

„Přizpůsobit budovu Polikliniky potřebám státní instituce znamenalo kompletní změnu dispozic celého objektu. Pozoruhodné je využití centrální haly v historické budově, přes kterou je přístup k nejfrekventovanějším oddělením úřadu,“ říká Miroslav Moj, ředitel ústeckého závodu pozemních staveb společnosti Swietelsky stavební, která zakázku získala ve veřejné soutěži.

1912upcr3

Foto: ÚP ČR

Na vstupní halu historické budovy, kde je hlavní vchod, navazují části objektu, v nichž budou zaměstnanci kontaktního pracoviště ÚP ČR poskytovat služby v oblasti Zaměstnanosti a Nepojistných sociálních dávek. Jednotlivé útvary příchozí naleznou ve staré i nové budově. Je zde i zaměstnanecké schodiště se samostatným vstupem. Hlavni část pracoviště ÚP ČR pak lidé najdou ve 2. patře.

Do prostor bývalé Polikliniky by se měla v průběhu února 2018 nastěhovat také děčínská okresní správa sociálního zabezpečení. Své služby z oblasti důchodového a nemocenského pojištění bude klientům poskytovat ve 3. a 4. patře.

Historická čtyřpatrová budova z roku 1938 byla postavena jako Nemocenská pokladna. Tvoří ji tři křídla ve tvaru písmene H. Exteriér zdobí římsy a sochařská pískovcová výzdoba. Navazující třípatrová budova byla postavena v roce 1986.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru