Noční požár chaty na Děčínsku. Na místo vyjely tři jednotky hasičů
Foto: nprap. Miroslav Svoboda
Děčín

Děčínsko - V noci ze středy na čtvrtek se ve Staré Olešce na Děčínsku odehrál požár se šťastným koncem. Majitele chaty ze spánku probudil silný kouř a praskající dřevo. V té době už hořel dřevěný strop kolem komínové roury od kamen, půda a plameny začaly pohlcovat střechu. Na nic nečekal, vyběhl ven a zavolal na tísňovou linku 112.

Na místo události se sjely hned dvě profesionální a jedna dobrovolná jednotka hasičů. Hasiči rozvinuli dva útočné proudy a plameny dostaly rychle pod kontrolu. Zabránili tak dalšímu šíření požáru a zachránili majiteli značnou část chaty. Pomocí ručního nářadí a termokamery následně dohledávali další ohniska. Majitel chaty odhadl výši škody na cca 450 tis. Kč. Příčinou požáru byla špatná instalace komínové roury od kamen.

 

nprap. Miroslav Svoboda

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru