Nové kontejnery ve Varnsdorfu prošly přes Vánoce zátěžovým testem. Lidé často nechávají nepořádek vedle nich
Foto: Renáta Hambálková
Děčín

Varnsdorf - Město Varnsdorf v loňském roce získalo dotaci téměř dva miliony korun na vybudování podzemních kontejnerů na tříděný odpad, které nahradily nevzhledné plastové. Nové kontejnery mají navíc větší kapacitu.

Podzemní kontejnery na tříděný odpad byly do provozu uvedeny těsně před Vánoci, takže prošly zatěžkávací zkouškou návalu krabic od vánočních dárků. S tím spojený nezvyk používání nového zařízení vyústil doslova v černou skládku v prostoru kolem otvorů kontejnerů. Město Varnsdorf apeluje na všechny, aby odpad neodkládali vedle kontejnerů a v případě potřeby využili sběrný dvůr, kam lze odpad odvézt zdarma. Ušetří se tím jak finance z městského rozpočtu, tak pracovní síla, která by mohla být využita jinde.

Město bude samozřejmě realizovat i řadu opatření, aby se problém vyřešil a neopakoval. Nyní provádí častější úklid stanovišť (ve všední dny nejméně dvakrát denně), v exponovaných časech je na stanovištích dohled, o víkendu provádí kontroly Městská policie Varnsdorf, která bude případná znečišťování veřejných prostranství sankcionovat. Prostor budou navíc monitorovat foto-pasti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru