Únorová statistika na silnicích: Jeden mrtvý, dvanáct zraněných, škody za více než 5 milionů
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Během druhého měsíce roku 2018 došlo na děčínských silnicích k 107 dopravním nehodám, při kterých zemřela jedna osoba. Jedna osoba se těžce zranila a jedenáct osob se potýkalo s lehkým zraněním. Škoda způsobená kolizemi dosáhla 5.021.000,- Kč.

Nepřiměřená rychlost svedla šestnáct řidičů. Třináctkrát došlo na opomenutou přednost v jízdě. Pětkrát se do nehody promítl nesprávný způsob jízdy a třikrát řidiči doplatili na nesprávné předjíždění. Sedmdesátkrát si s okolnostmi dopravních nehod pohrály blíže neurčené okolnosti. Pod vlivem alkoholu byli v době ohlášených nehod čtyři řidiči.

"Loni bylo na děčínských silnicích ohlášeno 108 dopravních nehod, při nichž se zranila jedna osoba těžce, devět osob lehce a jedna osoba zahynula. Škoda napáchaná neshodami na silnicích dosáhla částky 4.526.000,- Kč. I vloni řidiče nejvíce trápila nepřiměřená rychlost. Odrazila se v patnácti nehodách. Desetkrát došlo na opomenutou přednost v jízdě, osmkrát na nesprávný způsob jízdy a jednou na nesprávné předjíždění. Zbývajících sedmdesát čtyři příčin spadlo do blíže neurčených. Alkohol byl vloni zjištěn u tří řidičů," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru