Ministr školství korunoval Zlatého Ámose. Nejoblíbenější je učitel z kamenického gymnázia
Foto: Michal Mikláš. Zdroj: www.msmt.cz
Děčín

Praha - Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga předal v pátek ocenění nejoblíbenějšímu učiteli v anketě Zlatý Ámos 2018. Vítězem 25. ročníku ankety se stal učitel češtiny a angličtiny David Turek ze ZŠ T. G. Masaryka a gymnazia Česká Kamenice.

„Jsem upřímně rád, že máme tolik skvělých kantorů, a gratuluji všem finalistům. Do ankety Zlatý Ámos je totiž nominovali jejich žáci, což je vítězstvím pro každého učitele,“ uvedl ministr školství.

Ámosem fyzikářem se letos stal Vladimír Vochozka a oranžová učebna od ČEZ vznikne na ZŠ Planá nad Lužnicí. Ámosem chemikářem 2018 byla korunována Lucie Bakalová z gymnázia v Holešově. Na vybavení odborné učebny získala 50 000 Kč od nadace Unipetrol. Ámosem matikářem je Michal Čečák z pražské ZŠ s RvJ K Milíčovu a Ámosem češtinářem Lucie Čimerová ze ZŠ v Městci Králové. Dětským Ámosem, kterého volila dětská porota, se stala Lucie Bakalová z Gymnázia L. Jaroše v Holešově. Titul Ámos sympaťák získala Helena Lísková ze ZŠ Ladova Litoměřice díky hlasujícím programu ČT :D.

„Letošní ročník je jubilejní a pro nás svým způsobem výjimečný,“ řekl zakladatel a ředitel ankety Slávek Hrzal. „Měli jsme možnost se setkat s více než šedesáti učitelkami a učiteli, které jejich žáci považují za své nejoblíbenější. V srdcích svých žáků zvítězili všichni. Letošní finalisté jsou jejich důstojnými vyslanci, kteří opět potvrdili, že v našich školách učí úžasní lidé.“

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru