Do Děčína dorazí Febiofest, diváci se na výběr snímků mohou podívat v kině Sněžník
Snímek z komediální road movie Paříž počká
Děčín

Děčín - Po velmi úspěšné pražské části festivalu vyrazil Febiofest 26. března do regionů a má za sebou prozatím festivalové ozvěny v Českých Budějovicích, Hradci Králové, Plzni a Chomutově. V úterý 3. dubna dorazí do Děčína, kde se diváci v kině Sněžník mohou těšit na výběr snímků z programové nabídky festivalu.

Hned v úterý 3. dubna v 19:00 zahajuje regionální ozvěny Febiofestu projekce filmu Paříž počká režisérky Eleanor Coppoly. Tato komediální road movie o cestě za dobrým jídlem, vínem a radostí ze života je uváděna v rámci sekce Culinary Cinema.

Ve středu 4. dubna je na programu v 17:30 film režiséra Paula McGuigana Hvězdy neumírají v Liverpoolu ze sekce Central Park. Životopisné drama o stárnoucí hollywoodské femme fatale a mladém nadějném herci a jejich nekonvečním vztahu byl natočen podle memoárů Petera Turnera. V osm večer potom naváže Neposlušnost Sebastiána Lelia, romantické drama ze sekce Queer Now, které vypráví příběh vztahu dvou žen v prostředí ortodoxní židovské komunity. Mnohovrstevnaté drama o lásce, víře a ženských rolích bylo v pražské části festivalu jedním z nejvyhledávanějších.

Ve čtvrtek 5. dubna nabídne festivalový program hned dva snímky ze sekce Central Park. Od 17:00 komediální drama Krásný únik režiséra Paola Vitziho s Helen Mirren a Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích. Stárnoucí manželé se vydávají na poslední cestu napříč USA. Ona umírá na rakovinu, on má Alzheimerovu nemoc, ale ani jeden nechce zemřít připojený na přístrojích. Hořkosladká road movie má v tuto chvíli na csfd.cz 82%. Od 20:30 je to potom snímek režiséra Dana Gilroye Roman J. Israel, Esq. o idealistickém obhájci, který je odhodlaný bránit pravdu a spravedlnost za každou cenu. Kriminální thriller odhaluje temná zákoutí přehlceného soudního systému v Los Angeles. A od 19:00 je v nabídce Beatriz na večeři ze sekce Made in USA režiséra Miguel Arteta. Vytříbené konverzační drama atakuje hranice politické korektnosti a jde o první důležitou reflexi Trumpovy éry. Filmu kraluje výjimečný herecký výkon Salmy Hayek, která ztvárnila mexickou imigrantku Beatriz.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru