Děčín: Velikonoce slavili často alkoholem
ilustrační snímek
Děčín

Děčín - Napilno měli během velikonočních svátků děčínští strážníci. Významnou roli sehrál u mnoha zákroků, stejně jako v uplynulých letech, alkohol. Městská policie na velikonoční svátky výrazně posílila hlídkovou službu.

Během čtyřdenního volna, zejména během pondělního svátečního dne, byl výskyt opilých jedinců jedním z nejčastějších oznámení. „Šlo často o jedince, kteří konzumaci alkoholu nezvládli a usnuli v parku, na chodníku nebo dokonce na ulici. V lepším případě se dostali do domu, kde bydlí, ale problém byl trefit se do toho správného bytu. I s tímto strážníci během svátků pomáhali a dotyčného předali manželce, která pro jeho stav neměla příliš pochopení,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. V jednom případě si ležícího opilce vyhlédl zloděj, který jej okradl. Z místa ale daleko neutekl, hlídka strážníků jednačtyřicetiletého zloděje zadržela a předala Policii ČR.

Kromě řady výjezdů k podnapilým lidem řešili strážníci desítky dalších záležitostí od obtěžujících prodejců kosmetiky nejasného původu, přes nalezené injekční stříkačky, opuštěná zvířata, která nakonec skončila v péči útulku, až po přestupky týkající se zákazu prodeje tabákových výrobků.
„I přes zvýšený počet oznámení a řešených přestupků se velikonoční svátky letos obešly bez závažných problémů,“ dodal ředitel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru