Architekti představili studii venkovních prostor v Bynově. Měla by přibýt parkovací místa
Zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - Bynovské sídliště je třetím sídlištěm, které chce město zrevitalizovat. Poprvé však pro přípravu revitalizace využilo územní studii, která se zabývá zmapováním momentální situace a návrhem řešení vycházející z pečlivého průzkumu mezi obyvateli Bynova.

Ateliér re:architekti vytvořil návrh územní studie venkovních prostor mezi domy ve vytýčeném území Bynova. Tu představili vedení města a vysvětlili historickou návaznost na nové řešení. Ateliér vycházel z průzkumu, který v této části města probíhal. Analýza ukázala, co nejvíce obyvatelé Bynova chtějí změnit, co vidí jako největší problém a co se jim nejvíce líbí.

„Výstupy architektů jsou velmi zajímavé. Přináší nám spoustu materiálu, s kterým je možné pracovat. Odpovědi na jednotlivé otázky ukazují, že lidé samozřejmě potřebují zvýšit počet parkovacích míst a zlepšit kvalitu chodníků. Ukazují však také, že by lidé chtěli více venkovních prostor vhodných k setkávání se. Jako bolavé místo této lokality pak vesměs všichni jednoznačně vidí objekt a okolí Dukly,“ řekla Marie Blažková, primátorka města.

0504bynov2

Zdroj: www.mmdecin.cz

Pro kvalitní zpracování studie bylo nutné znát také názory občanů na dopravu. Jednou z otázek bylo také jak často a jakým způsobem se lidé pohybují za prací a kam. Z této informace pak vychází potřeby na případné úpravy stanic městské autobusové dopravy. Komplexní propočty ukázaly například kapacitu autobusů potřebnou k přepravě. Průzkum potvrdil také potenciál změny Kozí dráhy a její přeměny na cyklostezku. Obyvatelé vidí také velký problém v parkování. Dotazníkové šetření ukázalo, že lidé chtějí parkovat přímo u svých domů. Případné budování parkovacího domu by však podle architektů neřešilo situaci, protože lidé jasně odpovídali, že nechtějí akceptovat docházení do parkovacího domu. Architekti v konceptu návrhu zatím našli způsob, jak navýšit parkovací místa o zhruba 200.

„Architekti se zabývali i řekněme resuscitací prostoru Dukly. Je vidět, že se na sídlišti pohybovali a pozorovali každodenní život. Hledali bezpečnější pohyb při přecházení Teplické ulice. Sledovali vytvořené průchody propojující jednotlivé chodníky. Pracují s myšlenkou dovést městskou dopravu do horní části sídliště,“ vysvětlila Marie Blažková. Zpracovaná studie bude představena také veřejnosti v bynovské základní škole a bude sloužit jako podklad pro přípravu projektové dokumentace. Setkání proběhne 16. dubna v 17 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru