Seznamte se s vybranými nápady projektu Tvoříme Děčín. Veřejné setkání proběhne v knihovně
Ilustrační foto, zdroj: www.mmdecin.cz
Děčín

Děčín - V polovině ledna skončila lhůta pro podání návrhů na zajímavý projekt v rámci participativního rozpočtu. Nápadů přišlo na radnici třicet devět. Realizovatelných je patnáct. O tom, které z nich budou nakonec opravdu vybudovány, rozhodnou občané.

Veškeré doručené projekty si lze prohlédnout na webových stránkách www.tvorimedecin.cz. U každého z nich naleznete jak stručný popis, tak fotografii místa nebo jednoduchou vizualizaci. „Jednotlivé nápady občanů bylo nutné pečlivě prostudovat a posoudit, zda jsou realizovatelné, jestli jsou plánované na pozemcích města a jaká je jejich udržitelnost,“ řekla Marie Blažková, primátorka města. Ze všech došlých projektů postoupilo do dalšího kola patnáct z nich.

„Bohužel některé jsme museli vyloučit. Důvody byly různé. Některé není možné realizovat v daných finančních prostředcích, některé nebyly navrženy na pozemcích města, jiné nedovoluje například památková péče nebo byly v rozporu s ochranou přírody,“ doplnila Marie Blažková.

Realizovatelné projekty nyní čekají na představení široké veřejnosti. Ta pak rozhodne, zda se uskuteční. Veřejné setkání s autory proběhne v městské knihovně 11. dubna od 15 hodin. Jednotlivé projekty v obsáhlejším znění představíme také ve Zpravodaji, na webových stránkách www.tvorimedecin.cz a facebookových stránkách. Samotné hlasování odstartuje ihned po veřejném setkání a potrvá do 25. dubna. Hlasovat bude možné na webových stránkách. Na zahájení realizací se autoři vítězných návrhů mohou těšit v květnu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru