Děčín: Výstava ukazuje, jak zoo pomáhají ochraně přírody
Foto: zoo Děčín
Děčín

Děčín - O tom, že se zoologické zahrady podílejí na ochraně přírody, jistě nikdo nepochybuje. Znáte ale konkrétní formy pomoci? Pokud vás toto téma zajímá, pak si rozhodně nenechte ujít výstavu s názvem „Jak zoo pomáhají“, která je ke zhlédnutí po celý duben v prostorách 3. patra Městské knihovny Děčín.

Výstava představuje 8 způsobů pomoci: vzdělávání, výzkum, záchranné stanice, projekty in-situ, navracení zvířat do přírody, chov ohrožených zvířat v zoo, účast v kampaních a finanční podpora ochranářských projektů. Děčínská zoo se v této oblasti podílí významnou měrou především na vzdělávání, propagaci ochranářských kampaní a v neposlední řadě i chovu ohrožených druhů zvířat, jakými je například kočka rybářská, sambar skvrnitý, tapír jihoamerický, makak chocholatý a spousta dalších. Výstava vznikla v rámci projektu Vzdělávání zoopedagogů v roce 2017, ve kterém spolupracovalo 16 zoo z České i Slovenské republiky.

 

Alena Houšková, autor

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru