Děčín - Žháře, který úmyslně zapálil odpadkový koš a o několik dnů později kontejner na tříděný odpad, se podařilo včera v odpoledních hodinách zadržet hlídce děčínské městské policie. Při vypátrání podezřelého pomohl kamerový systém.

První případ úmyslně založeného požáru zaznamenala městská policie ve středu 4. dubna v nočních hodinách. Hlídka strážníků si v ulici Vítězství v děčínské čtvrti Boletice všimla odpadkového koše v plamenech. Strážníci požár pomocí přenosného hasicího přístroje zlikvidovali. Na místě se ale ten den nepodařilo nikoho zastihnout.

V neděli 8. dubna krátce po poledni se situace opakovala. Poblíž zastávky městské hromadné dopravy někdo zapálil kontejner na tříděný odpad. Plameny kontejner téměř úplně zlikvidovaly. Jen díky blízkosti hasičské stanice a rychlé reakci hasičů se podařilo zabránit dalším škodám. „Po zhlédnutí kamerového záznamu jsme identifikovali podezřelého. Hlídka jednadvacetiletého mladíka zadržela v místě jeho bydliště. Hlídce se během rozhovoru přiznal i k zapálenému koši,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák.
Záležitost si k dořešení převzala Policie ČR.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru