Děčín: Stížností na rušení nočního klidu přibývá
ilustrační snímek
Děčín

Děčín - Začátek jarního období s sebou opět nese zvýšený počet oznámení na rušení nočního klidu. Jen během uplynulého víkendu řešili děčínští strážníci téměř desítku oznámení. Jedná se často o hlučící jedince, kteří se vrací z barů a restaurací nebo o stížnosti na hlasitou hudbu v obytných domech.

„Je to sezónní záležitost, která se objevuje vždy s jarním oteplením. Lidé tráví více času venku ve večerních hodinách a neuvědomují si, že i obyčejný hovor je v noci více slyšet. Snažíme se vždy, pokud je to možné, řešit vše nejdříve důrazným upozorněním a k pokutám přistupujeme až v případě opakování nebo v závažnějších případech,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že většinou stačí první upozornění a další stížnosti se už neobjevují. Výjimkou byl v uplynulém víkendu nájemník bytu v Boleticích, který pouštěl hudbu v jedenáct hodin večer, což jeho sousedy samozřejmě rušilo. Po upozornění hlídky přislíbil, že hudbu vypne a bude klid. „Jen o půlhodinu později se ale na linku 156 obrátili další lidé. Tentokrát hlídka záležitost vyřešila pokutou,“ řekl ředitel.

Až před správním orgánem se bude řešit závažnější přestupek z Děčína III, kde skupinka mužů po půlnoci z neděle na pondělí rušila celý dům hlasitým křikem. Muže zklidnil až zákrok hlídek městské policie. Mužům hrozí za rušení nočního klidu pokuta až do výše deseti tisíc korun.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru