V Česku přibývají nakažení i lidé v nemocnicích s covid-19. Děčínsko je dál bez nové nákazy!
Ilustrační foto
Děčín

ČR, Ústecký kraj - Dva dny za sebou se v minulém týdnu vyšplhaly počty nově zjištěných případů onemocnění koronavirem v České republice nad stovku. Vzrostl také počet hospitalizovaných osob. Jak je na tom s aktuální situací Ústecký kraj?

Na severu Čech podle aktuálních informací Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje za uplynulý týden od neděle 15. do neděle 22. června přibyly tři nové případy, vyléčili se dva lidé. Jeden nakažený člověk je z Lounska, dva z Litoměřicka. Oba vyléčení pocházejí z Ústecka.

Od začátku epidemie do nedělní 17. hodiny bylo prokázáno onemocnění covid-19 u 556 osob v Ústeckém kraji. Vyléčilo se již 513 lidí. Podle Ministerstva zdravotnictví zemřelo 22 lidí s nemocní covid-19 z Ústeckého kraje.

V Česku už nemoc prokázali u 10 498 lidí. Vyléčilo se jich sedm a půl tisíce, zemřelo 336 osob. V nemocnicích leží 136 pacientů. Toto číslo už ale klesalo i ke stovce. Podle ministra zdravotnictví vyšší počet nemocných způsobují lokální ohniska, především v Praze a na severu Moravy. "Většina přibyla v již zasažených oblastech Karviná a Frýdek-Místek. Neevidujeme žádné nové ohnisko nákazy. Důvodem je bohužel vyšší počet nakažených v domově pro seniory ve Frýdku-Místku," uvedl ke zvýšenému počtu případů Vojtěch.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru